Македонија бележи добар напредок, но реформите мора да се засилат, ценат експертите

Најновиот извештај за реформскиот напредок на македонија ја потврдува подготвеноста на земјата за почеток на пристапните преговори, оценуваат познавачите на состојбите во оваа област.

Најновиот извештај за реформскиот напредок на македонија ја потврдува подготвеноста на земјата за почеток на пристапните преговори, оценуваат познавачите на состојбите во оваа област.

“Извештајот е умерено позитивен и досега еден од подобрите на Евро Комисијата во однос на реформите” оценува Андреја Стојковски.

Целата изјава можете да ја чуете на следниов линк:

https://kanal5.com.mk/makedonija-belezhi-dobar-napredok-no-reformite-mora-da-se-zasilat-cenat-ekspertite/a442466