По Извештајот на ЕК, Вархеји во Скопје

„Ако треба да ја разгледуваме само Северна Македонија, тогаш според јазикот кој го користи ова е умерено позитивен извештај, но според успесите за кои говори - тоа е еден од подобрите извештаи кои како држава сме ги добиле од Европската комисија“, Andreja Stojkovski од Prespa Institute за извештајот на Европската комисија објавен вчера.

„Ако треба да ја разгледуваме само Северна Македонија, тогаш според јазикот кој го користи ова е умерено позитивен извештај, но според успесите за кои говори – тоа е еден од подобрите извештаи кои како држава сме ги добиле од Европската комисија“, Andreja Stojkovski од Prespa Institute за извештајот на Европската комисија објавен вчера.

Целата изјава можете да ја прочитате на следниот линк:

https://www.dw.com/mk/%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BA-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B5%D1%98%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%98%D0%B5/a-55182613?fbclid=IwAR304PKacuojTy-GlJidOibHk3HDy_39Cl0YiR6eh0ffST4R7PzaQUaZbss