КООРДИНИРАН ИЛИ ПОДГОТВЕН ПРИСТАП КОН И ВО МАКЕДОНСКИОТ ДИГИТАЛЕН ПЕЈЗАЖ

Обработени се 519.354 објави од 11.721 уникатни корисници (бројот на корисници се зголемува од почетниот број бидејќи ги преземаме и нивните ретвити, цитати и одговори на објавите). Објавите подлежат најпрвин на основно пречистување на текстот (исфрлање на линкови, емотикони, хаштагови и слично), а потоа преку употреба на машинско учење и процесирање на природни јазици, ги бараме скриените (латентни) теми на секоја објава.